• viber icon

30.000,00 КМ за унапређење културног живота у Источном Новом Сарајеву

Неповратна финансијска помоћ биће додијељена Општини Источно Ново Сарајево од стране Амбасаде Републике Бугарске за извршење пројекта под називом „Унапређење културног живота у Источном Сарајеву“.

Споразум о додјели неповратне финансијске помоћи у износу од 30.000,00 КМ закључен је 1. децембра 2016. године, између Амбасаде Републике Бугарске коју заступа амбасадор Августина Тзветкова-Карабасхова и Општине Источно Ново Сарајево коју заступа начелник Љубиша Ћосић.

Овим средствима предвиђено је да се створи боље и угодније мјесто за посјетиоце културних манифестација у Источном Новом Сарајеву.

Главна активност овог пројекта је реконструкција и адаптација сале Културног Центра, чиме ће се обезбиједити већи капацитет саме сале и побољшати укупан амбијент потребан за извођење културног програма. Пројекат подразумијева грађевинске радове у просторијама Центра док ће главна активност бити набавка и монтажа нових столица – истакли су из Општине Источно Ново Сарајево.

Предвиђено трајање пројекта је 3 мјесеца, у овом термину треба да се изврше радови на адаптацији и реконструкцији Културног Центра.

Овим ће се значајно унаприједити услови за одвијање културних манифестација, чиме ће се обогатити и културни живот становника у Источном Новом Сарајеву. Изражавамо велику захвалност амбасади Републике Бугарске која је препознала значај овог пројекта – саопштено је из Општине.

 

 

Извор: katera.news

Ознаке: Источно Сарајево култура Источно Ново Сарајево КЦ ИНС