АНКЕТА: Ако осјетите симптоме корона вируса, да ли знате како треба да поступите?

15.07.2020. 22:50
0
ИЗВОР: Катера

Све је више позитивних на корона вирус у нашем окружењу. Доктори почињу примјећивати неке нове симптоме, посебно код млађих особа, који често не спомињу повишену температуру, донедавно један од најчешћих симптома у случајевима заразе вирусом COVID-19, али се, рецимо, жале на болове сличне онима код проблема са стомачним вирусима (мучнина, пролив, губитак укуса и мириса те јаке главобоље). Уз бол у стомаку, који није изричито споменут у попису симптома вируса COVID-19, спомињу се и болови у мишићима или тијелу као потенцијални симптоми. Бол у стомаку може бити повезан са проливом у разним медицинским стањима, а за потврду дијагнозе још увијек је потребан тест на COVID-19. Млађи пацијенти жале се и на слабе мигрене.

Уколико осјетите неке симптоме, да ли треба да се (само)изолујете и чекате неколико дана да бисте видјели како ће се симптоми понашати или треба да се одмах јавите доктору? Да ли треба да имате све симптоме или само неке? Да ли треба да се јавите љекару породичне медицине или у COVID амбуланту? Да ли знате постоји ли COVID амбуланта код нас? Гдје се налази? Треба ли ићи у ту амбуланту или се јавити телефоном? Који је број телефона? Да ли треба да измишљате неке симптоме које немате, како би вас тестирали, с обзиром на то да се тестирања раде само ако сте “озбиљан случај”? Како комуницирати са осталим члановима домаћинства? Да ли вас и ко провјерава у (само)изолацији? 

Када се ради о нашем здрављу или здрављу неког ко нам је близак, може нас ухватити паника уколико не знамо одговоре на ова питања.

Ми вас питамо:

Коментари 0
Повезане вијести
Анкета: Да ли бисте подржали отварање рудника литијума у вашем окружењу? Анкета: Да ли бисте подржали отварање рудника литијума у вашем окружењу?
Анкета: Како обуздати све чешће националне тензије и провокације према Србима у нашем граду? Анкета: Како обуздати све чешће националне тензије и провокације према Србима у нашем граду?
Анкета: Ко има највише користи од повећања минималца са 700 на 900 КМ? Анкета: Ко има највише користи од повећања минималца са 700 на 900 КМ?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 1m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    3h 45m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    19h 58m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 12m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 4m
    0