Дивац, Богдановић и Бјелица шаљу помоћ за Србију

07.04.2020. 22:13
0
ИЗВОР: Глас Српске

Кошаркаши "Сакрамента" Богдан Богдановић и Немања Бјелица придружили су се фондацији Ана и Владе Дивац у пружању помоћи током пандемије вируса корона, донирајући пријеко потребне респираторе, заштитне маске и друга медицинска средства како би помогли опремању болница и здравствених установа у Србији, саопштено је из Дивац фондације.

- Инспирисан свима из НБА лиге и људима широм свијета који помажу онима који су највише погођени насталом кризом, било ми је врло важно да допринесем да до људи у домовини стигну средства која могу спасити животе - рекао је Богдановић и посебно се захвалио храбрим медицинским радницима.

Немања Бјелица је истакао да се са великим поносом придружио акцији.

- Супруга и ја смо поносни што донирамо неопходна медицинска средстава и тако помажемо херојима на првој линији фронта у борби против Ковид - 19 и што на овај начин помажемо и пацијентима, који су у болницама. Сада су здравље и заштита приоритети и част нам је што ћемо пружити помоћ људима у домовини - рекао је Бјелица.

Фондација Ана и Владе Дивац је основана 2007. и иза себе има више од 30 година хуманитарног рада.

Поред помагања избјеглицама и интерно расељеним лицима, фондација је увек била спремна да пружи подршку грађанима Србије у ванредним ситуацијама попут тренутне, здравствене кризе, Ковид-19.

- Стравичан утицај ове глобалне пандемије је поражавајући и наша срца су са сваком особом коју је ова криза погодила - рекао је Дивац.

- Ана и ја смо почаствовани што се придружујемо мојим колегама из "Кингс-а" и што ћемо послати респираторе, заштитне маске и медицинску опрему како бисмо помогли херојима - здравственим радницима и пацијентима у домовини - поручио је легендарни кошаркаш, сада директор "Кингса".

Коментари 0
Повезане вијести
Шта је поручио Бјелица након инцидента (ВИДЕО) Шта је поручио Бјелица након инцидента (ВИДЕО)
Владе Дивац поднио оставку Владе Дивац поднио оставку
Дивац четврти Србин у „Кући славних“ Дивац четврти Србин у „Кући славних“
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 42m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 56m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 46m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    12h 11m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 44m
    0