Ђоковић љут на Бошка Југовића?!

14.07.2020. 11:26
6
ИЗВОР: depo.ba

Долазак Новака Ђоковића у Босну и Херцеговину представља прворазредну спортску и друштвену  сензацију, или барем велико изненађење, поготово када се има у виду све оно што се посљедњих недјеља дешавало са најбољим тенисером свијета, од прекидања тениског турнира „Adria Tour“ којег је он осмислио, па до вијести да је и сам Ђоковић, заражен коронавирусом.

Ђоковић је првог дана посјете обишао Високо и туристичке потенцијале на опште одушевљење његових фанова и грађана тог града.

Додатно је изненађење представљао Ђоковићев програм боравка током тродневне посјете и одабир локација у којима ће боравити и које намјерава посјетити.

Ђоковић је са члановима породице одсјео у хотелу „Пино“ на Требевићу који ће им бити „база“ током посјете БиХ. Зашто је Ноле одабрао баш овај престижни, луксузни хотел у федералном дијелу сарајевске планине? Наравно да је глупо и бесмислено таква питања постављати човјеку који је грађанин свијета, који се на сваком дјелићу земаљске кугле осјећа и дословно као код куће, и који је власник некретнина у бројним државама, Француској, Италији, Сједињеним Америчким Државама.

По свему судећи, постоји озбиљан (приватни) разлог што су се Ђоковићи смјестили на Требевићу, а не на оближњој Јахорини. Крајем прошле године односи између Ђоковића и челних људи Олимпијског центра „Јахорина“ био је идиличан. На почетку зимске сезоне, у децембру прошле године, поред нове жичаре отворено је и пет километара нових ски-стаза, а једној од њих је дато име Новака Ђоковића. Једна гондола је добила име по режисеру Емиру Кустурици. На свечаности која је том приликом уприличена Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, најавио је праву експанзију зимског туризма на Јахорини и рекао да нема зимског центра на свијету који се може похвалити именима великана какви су Ђоковић и Кустурица.

Генерални директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнајић се похвалио Ђоковићевим пристанком да „поклони“ своје име ски-стази: „Замислите колико то ски-центара жели, и колико би то били спремни да плате“!

Свечаности је присуствовао и Ђоковићев отац Срђан који је казао како „Новак тиме што ће се стаза звати по њему показује колико му је стало до Јахорине и да жели да посетиоци планине буду успешни као он“.

У извјештајима са свечаности дискретно је напоменуто да ће власти са Пала, Ђоковићевима као симболичан чин бесплатно дати плац на врло атрактивној локацији Јахорини. Породица Ђоковић коју је заступао Срђан Ђоковић је, како се тврдило, на поклоњеном земљишту на Јахорини планирала саградити луксузно апартманско насеље за богату клијентелу.

Но, неколико недјеља касније, све се из темеља промијенило. Када је Срђан Ђоковић дошао да обиђе поклоњену парцелу на Јахорини, начелник Пала Бошко Југовић му је рекао да је Општина одлучила да ту локацију прода, али да се не секира, јер су припремили адекватну замјену. На понуђеној, алернативној парцели, како је разочарано констатовао старији Ђоковић, не би се могла направити ни честита викендица, а камоли апартманско насеље. Иако му је Југовић обећао да ће учинити све да испуни обећање о адекватном земљишту, то се  није десило.

На овако неозбиљно, неодговорно  и законски сумњиво понашање начелника Југовића указао је Недељко Елек, предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“. Он је у једном интервјуу почетком године казао како су „људи са Пала прво поклонили једну парцелу Новаку Ђоковићу, да би сад ту исту парцелу покушали продати неком другом, што нема никакве логике".

Тако се, по свему судећи, окончала кракотрајна љубав између олимпијске планине Јахорине и носиоца бројних олимпијских медаља Новака Ђоковића. Хоће ли се и у наредној зимској сезони скијаши на Јахорини гондолом „Емир Кустурица“ возити до ски-стазе „Новак Ђоковић“, за сада није познато…

Коментари 6
  • Generic placeholder image
    сељак 16.07.2020. 19:07
    видели људи да Ноле има пара па зашто би му дали џабе,да и они омасте брке
  • Generic placeholder image
    Сарајлија 15.07.2020. 19:46
    Ђоковићи су потпуно изгубили компас! Немају мјере у похлепи коју изражавају. Бошко је потпуно у праву и може понудити ПРОДАЈУ атрактивног земљишта и ништа више. Галаме само они који губе свој удио у овом "послу"
  • Generic placeholder image
    Reuf 15.07.2020. 15:27
    Ali zato sa Jug Bogdanom pije kafe.
  • Generic placeholder image
    Djokica 15.07.2020. 11:56
    Jedini Bosko Jugovic ,za koga je Novak cuo , je onaj iz narodne pjesme, jedino ako je ljut na njega...
  • Generic placeholder image
    Paja 15.07.2020. 09:25
    Јуче су ваљда у Скупштини општине Пале изгласали додељивање неке локације Ђоковићу
  • Generic placeholder image
    Bibi 14.07.2020. 18:00
    Nole je nas ponos
Повезане вијести
Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут Новак Ђоковић – најбољи спортиста на свијету пети пут
Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду Новак Ђоковић се повукао са Мастерса у Мадриду
Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО) Оваквог Новака ријетко виђамо (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 29m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    19h 6m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 47m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 54m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    4h 2m
    0