Источно Сарајево: Јавни позив за додјелу расада поврћа и садног материјала

06.04.2020. 18:22
1
ИЗВОР: Srna

Аграрни фонд града Источно Сарајево расписао је јавни позив за подршку пољопривредним произвођачима додјелом расада поврћа за пластеничку производњу и садног материјала за производњу на отвореном.

Право на додјелу расада поврћа имају пољопривредници који намјеравају да се баве узгојем кромпира и лука на отвореном и располажу пољопривредним земљиштем минималне површине 500 метара квадратних и узгојем паприке и парадајза у пластенику, а располажу пластеником од 50 или 100 метара квадратних, и упутили су захтјев за ову врсту помоћи Аграрном фонду.

Предност ће имати лица која живе у домаћинству у којем нико није запослен, социјално угрожене породице, породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди, самохрани родитељи, лица са потешкоћама у развоју или инвалидитетима, жене, млади до 35 година.

Корисници ће моћи да остваре право на додјелу по 50 комада расада парадајза и паприке за пластеник површине 50 метара квадратних, или по 100 комада расада парадајза паприке за пластеник површине 100 метара квадратних, те 50 килограма сјеменског кромпира и два килограма сјеменског лука за производњу на отвореном.

Врста и количина додијељеног садног материјала и расада биће у корелацији са бројем пристиглих захтјева.

Програм се финансира из средстава Аграрног фонда у складу са планом и програмом утрошка средстава гранта, с циљем подстицаја и развоја пољопривредне производње на подручју Источног Сарајева, објављено је на званичном сајту града.

Циљ је подршка заинтересованим физичким лицима за економско јачање домаћинстава узгојем поврћа, разноврснија и здравија понуда поврћа на тржишту града, повећање производње поврћа ради смањења увоза, као и дјелимично укључивање у организован откуп одабраних корисника.

Захтјеви ће се подносити на прописаном обрасцу АФ-Р са пратећом документацијом Аграрном фонду града Источно Сарајево. Рок за подношење је седам дана од дана објављивања јавног позива на интернет страницама Аграрног фонда и града Источно Сарајево.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Srbin 07.04.2020. 15:57
    Takva je dodela trebala biti i na Palama pa zec pojeo vuka.
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 50m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 5m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 56m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 23m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 15m
    0