Мануела Драговић, једна од узданица јуниорске селекције БиХ на ЕП

10.07.2020. 18:44
0
ИЗВОР: Nezavisne

И те како можемо бити озбиљни противници свим репрезентацијама на Европском првенству, рекла је Мануела Драговић, млада одбојкашица и чланица јуниорске репрезентације БиХ и "Бимал Јединства".

Талентована одбојкашица из Источног Сарајева већ двије године чланица је најтрофејније бх. екипе, "Бимал Јединства". Након сјајних наступа у кадетској и јуниорској конкуренцији Драговићева је већ одавно покуцала на врата и сениорске екипе, што је препознао и селектор бх. јуниорки Натмир Буљубашић, који је и уврстио на завршни списак играчица за ЕП које је предвиђено да се одржи од 19. до 31. августа у Осијеку и Зеници. Првенство би се, према најавама, требало одиграти, али све ће зависити од епидемиолошке ситуације и коначне одлуке ЦЕВ-а. 

- Наравно да ми је драго што сам се нашла на списку. Засад смо имали само једно тестно окупљање, али након припрема које слиједе, искристалисаће се и наши реални изгледи. Сматрам да је наша екипа квалитетна и да уз добре и квалитетне припреме можемо многима помрсити конце - истиче седамнаестогодишња нада бх. одбојке.

Сјајна коректорка бх. селекције је прве одбојкашке кораке направила у "Славији" из Источног Сарајева, да би се након завршене основне школе скрасила у "Јединству", с којим је потписала трогодишњи уговор.

- У свијет одбојке закорачила сам као мала дјевојчица која се угледала у одбојкашком лику моје старије сестре. Већ тада рекла сам да ћу бити боља и успјешнија од ње у свијету одбојке, што данас нескромно могу рећи и да јесам. Доласком у Брчко почиње нека мало озбиљнија одбојкашка прича и нагодрадња свега онога наученог у "Славији" -наглашава одбојкашица Бимал Јединства и додаје:

Она додаје да је тренутно члан јуниорског и сениорског тима. Што се тиче планова за даље, за сада је ЖОК "Бимал Јединство" њен избор јер јој, како каже, пружена изузетно добра одбојкашка средина за напредовање, с обзиром на то да је "Јединство" клуб који у нашој држави игра на највишем нивоу.

Драговићева се радо сјећа Балканског првенства од прије двије године када је са кадетском репрезентацијом освојила бронзану медаљу у Ђаковици.

- То је био историјски успјех и свакако догађај који ћу памтити. Била је то сјајна генерација и велики успјех бх. одбојке. Надам се да ћемо ускоро имати сличних успјеха са јуниорском и сениорском селекцијом -казала је Драговићева, која је за крај додала да су јој неки ближи планови за будућност да се устали у првој постави "брчанских принцеза".

Због пандемије вируса корона још није обављено ни извлачење парова, односно група за ЕП за јуниорке, које ће се играти у двије групе са по шест селекција. Финални дио турнира планиран је да се одржи у Зеници, а очекује се учешће 12 репрезентација.

Коментари 0
Повезане вијести
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ Паљанка Наташа Павловић најбоља поентерка првенства БиХ
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    10h 3m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    1h 11m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    22h 24m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 54m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    21h 12m
    0