Почиње изградња хотелско-апартманског насеља вриједног 50 милиона КМ

15.07.2020. 17:15
1
ИЗВОР: Катера

Ски центар Равна планина представио је и најавио данас изградњу хотелско-апартманског насеља, на полазној станици гондоле „Јахорина експрес“, укупне површине од 25.000 метара квадратних.

Из Ски центра Равна планина, који је налази у подножју истоимене планине, на око 2 километра од центра Пала, рекли су за Катеру да је пројектом предвиђена изградња хотелско-апартманског комплекса који ће се састојати од три хотела високе категорије.

- Један од њих ће бити у склопу постојећег туристичко-угоститељског објекта „Гондола“ и тај хотел ће бити у власништву наше фирме, док ће друга два хотела бити у власништву индивидуалних инвеститора. Такође, у склопу комплекса ће се налазити 16 објеката са апартманима укупне корисне површине од 15.000 м2, који су намијењени продаји – кажу из Ски центра Равна планина.

Према њиховим ријечима, смјештајни објекти ће располагати модерним, луксузним апартманима површине од 30 до 40 метара квадратних, дизајнираним у планинском стилу и градиће се по специјално развијеним системима, под технологијом „паметне куће“.

- С обзиром да је планирана изградња објеката високе категорије, хотели самим тим подразумијевају и далеко веће захтјеве у погледу садржаја и понуде, са полуотвореним базеном, олимпијских димензија, разноврсним садржајима из области Wellness&Spa програма, конференцијским салама и друго. Изградњу смјештајних јединица пратиће изградња одговарајућег паркинг простора, а ускладу са бројем и потребама новоизграђених објеката – наводе из Ски центра Равна планина.

Они наводе да је једна грађевинска локација за изградњу хотела већ продата и да је у току припрема неопходне документације за почетак грађења.

- Припремни радови за почетак градње хотелско-апартманског насеља су у току, а градња је планирана у току ове љетне сезоне. Наравно, то ће зависити и од временских прилика, као и новонастале ситуације у вези са вирусом корона, који је имао утицај на све привредне гране у нашој земљи, али и свијету. Рок завршетка радова је у наредне двије године – истичу из Ски центра Равна планина.

Како сазнајемо, вриједност изградње овог хотелско-апартманског садржаја, компанију „Мајнекс“ и Ски центар Равна планина коштаће око 50 милиона марака, а с обзиром да се ради о модерним и луксузним смјештајним јединицама, у којима ће бити примијењена нова рјешења и технологије попут „паметне куће“.

- Ски центар Равна планина ће бити препознат као значајан фактор развоја зимског, али исто тако и љетног туризма овог дијела наше земље, са све већим бројем домаћих и страних туриста. Једини недостатак и „уско грло“ у досадашњој понуди био је недостатак смјештајних капацитета, што ће се од наредне зимске сезоне промијенити – наводе из Ски центра Равна планина.

У складу са досадашњим истраживањима тржишта и интересовању, и потражњи потенцијалних инвеститора, у Ски центру Равна планина наводе  да ће планирани комплекс у цјелости бити попуњен, а инвестиција више него оправдана.

 

Новинар: Миљан Рашевић

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Bojan 15.07.2020. 18:12
    Svaka cast sa Ravnu planinu, ovaj centar pretenduje da bude u samom vrhu sto se tice Balkanskih centara.
Повезане вијести
Испуњен завјет о градњи цркве "насред Фоче" (ФОТО) Испуњен завјет о градњи цркве "насред Фоче" (ФОТО)
У току велика акција помоћи за изградњу Парохијског дома у Пребиловцима У току велика акција помоћи за изградњу Парохијског дома у Пребиловцима
Паљанка Николина Драгољевић шампионка БиХ у велеслалому Паљанка Николина Драгољевић шампионка БиХ у велеслалому
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 52m
    0
  • Крађа у Палама
    15h 10m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 37m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    14h 25m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 46m
    0