Различите мјере за становништво на једном педљу БиХ: Добриња и Источно Сарајево

04.04.2020. 16:35
1
ИЗВОР: Klix.ba

Грађани Републике Српске који су имали било каквих обавеза ван свог мјеста пребивалишта, све су морали обавити прије подне с обзиром да је данас тачно у 12.00 сати ступила нова мјера забране кретања у Републици Српској. Тако је било и становницима Источног Сарајева.

Нова мјера каже да се грађани Републике Српске данас од 12.00 сати, па сутра све до 18.00 сати не смију кретати ван свог мјеста пребивалишта. Овом мјером у трајању од 30 сати, надлежни у Републици Српској настоје спријечити ширење корона вируса.

На улицама Источног Сарајева данас се могло срести тек неколико становника који су изашли из својих домова накратко прошетати или свратити до апотеке и продавнице по основне намирнице.

Нова мјера забране кретања односи се на сваку општину унутар Источног Сарајева. Грађани не могу напуштати територију своје општине. На примјер, мјештани Источне Илиџе данас од 12.00 сати сутра до 18.00 сати не могу отићи у Пале или неку другу општину на подручју Источног Сарајева. У исто вријеме грађани Бања Луке не могу отићи у Лакташе, Челинац или другу сусједну општину.

Тек стотињак метара од Источног Сарајева, у насељу Добриња на подручју ФБиХ грађанима је дозвољено кретање током викенда, осим у вријеме полицијског часа од 20.00 сати увече до 5.00 сати ујутро, а док малишани на Добрињи паркове могу гледати тек с прозора, њихови вршњаци у Источном Сарајеву могу њима прошетати.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Anoniman 04.04.2020. 18:30
    U Odluci Vlade RS piše da je kretanje dozvoljeno unutar MJESTA PREBIVALIŠTA, a ne opštine prebivališta. Da li katera provjerila informacije koje su iznesene u ovom članku?
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    19h 22m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    23h 10m
    5
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 15m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    8h 39m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    21h 32m
    0