Спремна прва руска вакцина против корона вируса

21.07.2020. 09:12
0
ИЗВОР: СРНА

Спремна је прва руска вакцина против ковида-19, коју су створили војни стручњаци и научници Националног истраживачког института за епидемиологију и микробиологију “Гамалеј”, изјавио је први замјених руског министра одбране Руслан Цаликов.

Он је за лист "Аргументи и факти" рекао да су специјалисти Министарства одбране и научници Центра већ извршили коначне процјене резултата тестирања вакцине.

-  Сви волонтери су, без изузетка, створили имунитет против вируса корона и осјећали су се нормално, тако да је прва домаћа вакцина против новог вируса корона спремна – истакао је Цаликов.

У руском Министарству индустрије и трговине речено је за ТАСС да су 30. јуна предати документи Министарству здравља за регистрацију вакцине, а раније у јуну издата је дозвола за тестирање вакцине.

Министарство одбране јуче је саопштило да је, заједно са Центром успјешно завршило клиничко тестирање вакцине на волонтерима.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Ана Пајић побједница такмичења за Фотомодела регије Источно Сарајево
    4h 14m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    34m
    1
  • Расте цијена прасића у Српској
    15h 19m
    0
  • Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
    3h 12m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    21h 31m
    0