Стигла "обрнута микроталасна": Хладно пиће за мање од минут

11.01.2020. 15:04
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Фантастична "обрнута микроталасна", под називом "Јуно", у стању је да охлади пиво, флашу вина или лименку неког газираног пића. Овај "хладиша" користи термоелектрични расхладни мотор који "врти" воду око пића великом брзином, чиме брзо смањује температуру лименке.

Сама машина се, приликом процеса хлађења не помјера, а пиће је спремно за конзумирање чим изађе из "обрнуте микроталасне". Представљени прототип, за сада, може да охлади по једну флашу или лименку пића.

Несвакидашњу "микроталасну", представљену на овогодишњем ЦЕС сајму у Лас Вегасу, дизајнирала је и конструисала калифорнијска компанија Матриx Индустриес, чија је специјалност производња паметних сатова са топлотним напајањем, пренио је британски The Sun.

Креатори "Јуна" планирају да уређај оспособе за комерцијалну употребу и то веома брзо. Матриx је на сајту Индиегого већ покренуо претпродају свог изума, а након само два дана од активације кампање, фирма је зарадила преко 100.000 фунти.

Више десетина уређаја је већ продато на тај начин, а компанија је најавила да ће, ако све буде по плану, са испоруком кренути већ у августу ове године. Цијене варирају од 153 фунте за једну машину, па све до 7.600 фунти за трговце који желе да купе и до 50 Јуно "хладиша" одједном.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције Компаније „Мета“ и „IBM“ покренули алијансу за развој вјештачке интелигенције
Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету Да ли је ваша међу њима: Објављен списак најчешћих лозинки на свијету
Индија лансирала ракету како би проучавала Сунце (ВИДЕО) Индија лансирала ракету како би проучавала Сунце (ВИДЕО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 24m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    23h 48m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    10h 54m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    19h 17m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    10h 35m
    0